Sliter en hårförlängning mycket på håret?

 

Liksom "Vilken hårförlängningsmetod är bäst?" kan svaret bli olika beroende på vem du frågar. Standardsvaret när det gäller keratinförlängning brukar vara att keratinvaxet i sig inte är skadligt och om hårförlängningen görs på rätt sätt så sliter det inget på håret. Men frågar du mig och vill ha ett rakt och ärligt svar så:

 

Ja, en hårförlängning kan slita liiite på håret. Precis som mycket annat du gör med ditt hår - Locka, platta, föna, färga, bleka/blondera...etc... Ja t.o.m friktionen som uppstår när håret ligger mot dina kläder eller kudden sliter. Att gå med tofs på samma ställe sliter även det. Så ja, även en hårförlängning kan slita lite, men är man varsam och rättar sig efter instruktionerna så brukar det inte vara några problem.

 

För lite mer resonemang kring eventuellt slitage:

Om du har tidigare erfarenheter av att en förlängning med att t.ex keratinvaxslingor slet jättemycket på ditt hår (eller att du hört att det minsann gjorde det på en kompis), så behöver egentligen inte metoden vara helt utdömd på ditt hår för all framtid. Kanske var du hos någon som inte gått någon seriös utbildning eller ens var kunnig överhuvudtaget i hur en hårförlängning ska sättas? Kanske var du själv slarvig med skötseln? Kanske togs hårförlängning ur på helt fel sätt? Kanske var det många herrans år sedan du hade en keratinvaxförlängning? Då är det inte helt omöjligt att fästena inte var så bra och skonsamma som de faktiskt är idag. Det kan finnas många orsaker till att en hårförlängning sliter på håret. Och absolut, vissa hår ÄR för sköra för att klara bära upp en hårförlängning med keratinvax och ja, då kan ditt egna hår ta stryk.

 

Det är såklart självklart att håret kan ta skada om du t.ex:


X Borstar löshåret på ett ovarsamt vis så att slingorna/tejpremsorna slits ut med dina hårrötter
X Om du har din hårförlängning på övertid. Så massa trassel och ev dreads bildas
X Om slingor och fästen är för stora och tunga i förhållande till ditt eget hår.
X Om urtagningen görs på fel sätt
X Om du färgar/bleker håret när slingorna sitter i
X Om du inte sköter din hårförlängning efter de instruktioner jag ger.

 

Följer man bara skötselråden och använder sunt förnuft så är slitaget väldigt minimalt.

 

Beträffande sjäva tejpen/keratinet så finns det inget där i som skadar ditt hår. Det är inga agressiva ihopkokade kemikalier som fräter sönder ditt hår.

 

Och sist, men absolut inte minst, ska tilläggas att flera av mina kunder har:


 Sakta men säkert lyckats spara ut sitt egna hår lite allteftersom de haft hårförlängning i, då man inte kan få för sig att impulsklippa sitt egna hår.

 inte tvättat håret lika ofta, vilket annars i vissa fall kan göra att det torkas ut och slits snabbare. Istället har håret fått vara i fred i den naturliga balansen. Det kan med andra ord koncentrera sig på att växa undertiden du har din hårförlängning i.