Kan jag färga/bleka/tona löshåret när jag har det isatt?

 

Nej, jag rekommenderar att man helst inte gör det.

 


Håret är ett äkta hår så visst går det, men om man gör detta när förlängningen sitter i så kan :

  1. Fästena komma att påverkas till det sämre. Överlag är SoCaps keratinvax väldigt bra och står oftast emot det mesta. Men, det finns ändå en liten risk att de börjar luckras upp så att man börjar fälla mer hår och att slingor börjar glida ur. 
  2. Löshåret och ditt egna hår består av olika struktur samt olika grundfärger. Därför kan det vara bra att känna till att färgar du hela håret med slingorna i, så kan färgen ev bli något olika på ditt egna hår jämfört med löshåret. Tänk på att håret redan tidigare har avpigmenterats och färgats in.
  3. Vid de flesta typer av behandlingar såsom - färgning/toning/blekning - hör det till vanligheten att man brukar tappa lite extra hårstrån. Detta har du säkert lagt märke till vid ursköljningen. Så om du färgar/bleker håret, när du har extensions isatt, så sitter dessa extra tappade hårstrån kvar i fästet. Tillsammans med dina normalt tappade strån (alla människor fäller mer eller mindre) blir det ganska mycket strån. Låt oss nu säga att du går med denna förlängning i 3 månader. Kanske färgar du under denna tid håret ytterligare en gång, vilket innebär att du tappar ytterligare lite mer hår. När det så är dags för urtagning kommer den ta längre tid än normalt. Orsaken är att mer trassel å ev. dreads har bildats av alla tappade hårstrån. En sådan här urtagning kan även komma att slita på ditt egna hår.

 

Så nej, jag rekommenderar det inte. På sin höjd att du försiktigt färgar en eventuell utväxt enbart i överhåret så du undviker att få massa färg på fästena.

 

Självklart är blekning/blondering ännu värre än t.ex en mildare toning.

 

Vill du ändå färga håret så är valet ditt - för vissa går det bra, för andra går det mindre bra.


Vill du däremot boosta upp den befintliga färgen är det bättre att satsa på en bra färgbomb.