Om Håret

Håret jag använder mig av är av märket Euro So.Cap/ So.Cap Original (Gocciani).

 

Enligt mig så är So.cap's hårförlängningssystem både skonsamt och pålitligt. Såväl hårkvalitén som dess fästen i tejp och keratin är kända för att hålla bra kvalitet till ett mycket fördelaktigt pris.

 

Håret kommer ursprungligen från Indien och är vad man kallar ett tempelhår. Det är behandlat enligt remysystemet vilket innebär att alla strån ligger åt samma håll, d.v.s roten upp toppen ned, och att hårets fjällskikt har bevarats intakt. Innan håret blir till färdiga extensions, genomgår det en lång och nogrann tillverkningsprocess på flera veckor. Detta gör att håret kan bevara sin fina kvalitet genom alla steg, medan det färdigställs till extensions. I stora drag kan man säga att håret först tvättas grundligt och därefter avpigmenteras innan det färgas in med skonsamma växtbaserade färger.

 

Genom att håret bearbetas under lång tid, behövs inga aggresiva kemikalier som skyndar på processen. Vilket i sin tur, gör att inte något silikonlager behövs (vanligt på hår av lägre kvalité). Håret finns i hela 72 olika färgnyanser.

Håret finns i 40, 50 och 60 cm. Så här finns olika valmöjligheter vad gäller längden. Som du ser smalnar håret av i topparna vilket gör att slutresultatet blir väldigt naturligt.

Håret finns både som rakt och vågigt. Det vanligaste som brukar användas hos mig är det raka håret då även det får ett liknande fall som det vågiga efter tvätt.

En hårförlängning går även att få i ombre/balayage. Då är håret som mörkast högst upp för att sedan gradvis tonas ut till en ljusare färg. Ombrefärgerna finns i 6 olika kombinationer.

Det finns även möjlighet att använda sig av crazy colors som härliga effektslingor. Eller hela håret för den som är riktigt modig. Av dessa härliga färger finns det 12 st.

 

Precis som många hårfärger i intensiva nyanser, så kan även dessa börja mattas efter ca 6 veckor. Därför kan du behöva göra en touch up för att bättra på färgen.