Hårförlängningsmetoder

Jag arbetar med keratinvax och tejp. Enligt mig så är dessa metoder de som är skonsammast mot ditt egna hår samt blir snyggast slutresultat. Håret är äkta indiskt remyhår i märket Euro So.Cap och So.Cap Original Gocciani. Här kan du läsa mer om So.cap löshår.

Hårförlängning med keratinvaxslingor

Detta är den vanligaste förlängningsmetoden hos mig och mångas favorit. Slingor fästs enligt korrekt placering i en slinga av ditt egna hår. En värmetång används och vaxet värms upp. Detta gör att löshårsslingan smälter in och förenar sig med dina egna hårstrån. Slutresultatet blir en vacker, naturlig och luftig hårförlängning utan något extremt stramande. De flesta känner inte ens att de har en hårförlängning - håret blir snabbt som ens egna.

So.Caps fästen görs med fördel små och platta, vilket de allra flesta trivs mycket bra med. De är oerhört bekväma och känns knappt när man stryker med handen över håret. Det egna håret får möjlighet att växa neråt i hårets växtriktning vilket gör att problemet med att slingor trasslar in sig i varandra (s.k. dreadsfenomenet) reduceras kraftigt. En hårförlängning med keratinvax kan du ha i ca 3 månader.

Tejpextensions

4 cm långa tejpbitar med hår fästs i ditt egna hår genom att man skapar "dubbelmackor" med ett tunt flor av ditt egna emellan. Fästena blir tunna och platta och känns knappt alls. Detta är en underbar metod. I synnerhet för alla med tunt hår då de breda fästena gör att belastningen på hårsäckarna blir superminimal.

Bilden ovan visar tejpextensions som återanvänds för 2a gången. Remsorna är satta som dubbel, men det fina med denna metod är att man faktiskt kan göra dessa fästen ÄNNU nättare än vad man redan gör, vilket passar utmärkt om du har väldigt, väldigt tunt hår. Det finns en del fix och trix här så det går att jobba fram en riktig bra förlängning passande även dig. Remsorna kan t.ex sättas som singles vilket gör dem väldigt tunna och fina och man kan även använda lite sig av lite andra knep. Här kan du på bara hälften av tiden (jämfört med förlängning med keratinvax-slingor) få ett otroligt fylligt svall!